Ashtanga

Ashtanga is een intense fysieke vorm van Yoga die een serie houdingen omvat die verbonden zijn met de ademhaling.

 

Dynamisch, gestructureerd, krachtig.

 

  • Wekelijkse lessen
  • Persoonlijke aandacht
  • Deelname door losse entree, strippenkaarten of een abonnement
  • Elke donderdag van 19:30 - 21:00 
Hero image

Ashtanga Yoga is een dynamische en gestructureerde vorm van yoga die zich onderscheidt door zijn vaste reeks houdingen en krachtige ademhalingstechnieken. Ontwikkeld door Sri K. Pattabhi Jois, staat Ashtanga Yoga bekend om zijn intensiteit en de nadruk op fysieke kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

 

Een typische Ashtanga Yoga les volgt een vaste volgorde van houdingen, verdeeld over zes series van toenemende moeilijkheidsgraad. Elke serie begint met de Zonnegroeten (Surya Namaskara), gevolgd door staande houdingen, zittende houdingen, en eindigt met een afsluitende reeks. De eerste serie, Yoga Chikitsa, richt zich op het zuiveren en versterken van het lichaam. Gevorderde beoefenaars kunnen doorgaan naar de Intermediate Series, Nadi Shodhana, en verder naar de Advanced Series, die nog intensievere houdingen en technieken bevatten.

Daag jezelf uit met de gestructureerde en dynamische houdingen van Ashtanga Yoga.

Een belangrijk kenmerk van Ashtanga Yoga is de Ujjayi ademhaling, een diepe en ritmische ademhalingstechniek die helpt bij het creƫren van interne warmte en focus. Samen met de ademhalingstechniek worden Bandha's (energiesloten) en Drishti (focuspunten) gebruikt om de concentratie te verbeteren en de energiestroom in het lichaam te optimaliseren.

 

Ashtanga Yoga is geschikt voor gemotiveerde beoefenaars die op zoek zijn naar een uitdagende en systematische yogapraktijk. Door de herhaling van dezelfde reeks houdingen in een vast patroon, kunnen beoefenaars hun vooruitgang nauwkeurig volgen en hun fysieke en mentale discipline ontwikkelen. Deze yoga stijl bevordert niet alleen fysieke kracht en flexibiliteit, maar ook mentale helderheid en innerlijke rust.

 

Met zijn combinatie van fysieke intensiteit en meditatieve focus biedt Ashtanga Yoga een holistische benadering van gezondheid en welzijn, waarbij het lichaam en de geest in harmonie worden gebracht. Of je nu op zoek bent naar een manier om je fysieke grenzen te verleggen of je innerlijke balans te vinden, Ashtanga Yoga biedt een uitgebreide en bevredigende praktijk.

 

Let op: de les wordt in het Engels gegeven.

Onze interactieve agenda