Hatha Yoga

Hatha Yoga richt zich op het creƫren van balans tussen lichaam en geest door middel van houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie.

 

Balans, ademhaling, houdingen.

 

  • Wekelijkse lessen
  • Persoonlijke aandacht
  • Deelname door losse entree, strippenkaarten of een abonnement
  • Elke zondag van 09:30 - 10:45 
Hero image

Hatha Yoga is een traditionele en veelzijdige vorm van yoga die zich richt op het evenwicht tussen lichaam en geest door middel van houdingen (asanas), ademhalingstechnieken (pranayama), en meditatie. De naam "Hatha" is afgeleid van de Sanskriet woorden "ha" (zon) en "tha" (maan), wat het evenwicht tussen tegengestelde krachten symboliseert.

 

Hatha Yoga-lessen zijn doorgaans rustig en methodisch, met een nadruk op het langzaam en bewust uitvoeren van houdingen. Dit biedt de mogelijkheid om elke houding zorgvuldig te verkennen en correct uit te voeren, wat helpt bij het opbouwen van kracht, flexibiliteit en lichaamshouding. Naast de fysieke houdingen, speelt ademhaling een cruciale rol. Pranayama-technieken worden gebruikt om de energie te reguleren en de geest te kalmeren.

Deze les is ideaal voor zowel beginners als gevorderden die hun techniek willen verfijnen.

Deze yogastijl is bijzonder toegankelijk voor beginners vanwege het langzamere tempo en de nadruk op basisprincipes. Gevorderde beoefenaars kunnen echter ook profiteren van Hatha Yoga door dieper in hun praktijk te duiken en de subtiele aspecten van houdingen en ademhaling te verkennen.

 

De voordelen van Hatha Yoga strekken zich uit over zowel het fysieke als mentale domein. Fysiek helpt het bij het verbeteren van de algehele gezondheid, het verhogen van de flexibiliteit, het versterken van spieren en het bevorderen van een goede houding. Mentaal biedt het een middel om stress te verminderen, de geest te kalmeren en een gevoel van innerlijke vrede en balans te bevorderen.

 

Hatha Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitnessniveau. Het biedt een solide basis voor het verkennen van andere, meer dynamische yogastijlen en kan een waardevol onderdeel zijn van een evenwichtige levensstijl. Of je nu op zoek bent naar een manier om je fysieke gezondheid te verbeteren, stress te verminderen of je geest te verruimen, Hatha Yoga biedt een holistische benadering van welzijn die lichaam en geest in harmonie brengt.

Onze interactieve agenda